Welkom bij:
Taxi R.
Kemperman

Telefoon:
0653-48.70.46
Fax:
084-88.26.303

=============


Genieten van het geknor van een echte Londense Taxi

Dagblad De Limburger , 7 oktober 1999

Hans Dooren uit Wanssum is een van de initiatiefnemers voor de Dutch Londen Taxi Club die zondag wordt opgericht.
Klik op de foto voor vergroting
Door Ruud Linssen
   WANSSUM. Een nostalgische liefhebberij: Zo laat de bijzondere hobby van Hans Dooren (64) zich het beste omschrijven. Dagelijks verdiept de Wanssumer zich in de geschiedenis van de Londense taxi. Het pronkstuk van zijn fascinatie staat in zijn garage: een voormalige taxi uit de Britse hoofdstad, geheel in de originele staat hersteld. De volgende stap is nu The Dutch London Taxi Club die zondag wordt opgericht. Dooren is een van de initiatiefnemers.
   "Deze taxi wordt verpleegd als een grand old lady", vertelt Hans Dooren trots. Twee jaar geleden wist hij de voormalige Londense cab op de kop te tikken en liet hem overbrengen naar Nederland.
   Inmiddels heeft de Wanssumer het voertuiggeheel gerestaureerd. "Het is een echte automobiel, een museumstuk dat niet meer wordt gemaakt. Ik geniet van het geknor van de dieselmotor. De techniek van deze speciaal ontworpen taxi's is bijzonder. Als je de rem intrapt dan gaan de deuren automatisch op slot, zodat inzittenden niet voor een rood stoplicht konden uitstappen zonder te betalen. Het is een ideale auto om familie of vrienden op een mooie rit te trakteren. Er kunnen maar liefst zeven personen in. En toen mijn zwager trouwde, heb ik het bruidspaar naar het stadhuis gereden."
   Na de revisering is de cab in een optimale staat. "De originele landrover-motor doet het prima. Op de snelweg rijd ik zonder problemen honderd kilometer per uur. Dat het stuur rechts zit, is niet hinderlijk. Inhalen doe ik toch bijna nooit."
   Hans Dooren spoorde de eerste eigenaar op van zijn taxi, die in 1986 van de band rolde en circa twaalf jaar dienst deed. Deze Engelsman vertelde hem de geschiedenis van de auto, zoals welke beroemde passagiers er op de achterbank hadden gezeten. Componist Andrew Lloyd Webber, ex-Beatle George Harrison en acteur John Cleese. Bovendien kreeg hij de complete administratie, met oude nota's en verzekeringspapieren.
   Ongeveer een jaar geleden kwam de Wanssumer via Internet in contact met andere Nederlandse bezitters van taxi's uit Londen. Daaruit groeide een vriendenclub van liefhebbers die intensieve e-mailcontacten onderhoudt. "We tippen elkaar bijvoorbeeld over adressen waar onderdelen te krijgen zijn. Dat is niet altijd makkelijk, want het gaat niet om bijvoorbeeld een Mercedes waarvan je even een koplamp vervangt. En laatst heb ik een technisch handboek gevonden dat nergens meer te krijgen is. Ik ben van plan die informatie op cd-rom te zetten, waardoor anderen er ook plezier van hebben."
   Met een aantal anderen heeft Dooren nu besloten om de vriendenclub officieel te verheffen tot The Dutch London Taxi Club. De oprichtingsvergadering is zondag op het Arnhemse landgoed Brombeek. Statuten en huishoudelijk reglement zijn klaar en moeten dan goedgekeurd worden door de 21 leden. "Ons doel is om de Londense taxi in stand te houden, en dat in de ruimste zin van het woord. Voor zover mij bekend is, zijn we daarmee de derde club op dit terrein in de wereld."
   Nog voor de officiŽle erkenning is er al veel belangstelling. "Uit de hele wereld krijg ik e-mailtjes. Uit BelgiŽ en Duitsland komen al aanvragen voor een lidmaatschap. Daarmee krijgt de club een Europees tintje. Laatst vroeg de BBC om adressen van taxibezitters uit Engeland. Niet te geloven."

Offerte aanvragen
E-mail Offerte aanvraag Gastenboek

Taxi R. Kemperman©
Laatst bijgewerkt op: 07 maart, 2016

Disclaimer

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld. Toch is het niet uit te sluiten dat informatie niet juist, onvolledig en/of niet up-to-date is. Taxi R. Kemperman is hiervoor niet aansprakelijk.
Alle op deze website aangeboden informatie (tekst, illustraties, bedrijfsnamen, productnamen, logo's etc.) is eigendom van Taxi R. Kemperman of van de respectievelijke eigenaren.
Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van deze website zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiŽren en/of verspreiden in welke vorm dan ook.
Bezoekers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie.
Deze website kan links bevatten naar websites die door andere partijen dan Taxi R. Kemperman worden geŽxploiteerd. Dergelijke links worden uitsluitend voor uw gemak verstrekt. 

Alle rechten voorbehouden.